joi, 5 aprilie 2012

Pește la grătar, la iarbă verde

Dacă tot vine primăvara, vă invit la iarbă verde.Noi am preparat un crap, pe care l-am curățat de acasă.

Se taie bucăți, se sărează, se stropește cu lămâie și se unge cu puțin ulei. Se lasă așa vreo 30 de minute sau mai mult. Grătarul trebuie să fie bine încins și uns cu puțin ulei..

După ce s-a copt pe ambele părți, se pun tot peștele într-un castron și mai adăugăm peste el condimente sau saramură, mujdei.

Noi am pus ingrediente uscate - piper, praf de usturoi și praf de cimbru - lămâie și puțin unt, l-am acoperit încă vreo două minute, apoi se poate servi.

An renunțat la mujdei și saramură, pentru că nu aveam condiții să mâncăm la masă sau să facem și mămăligă. A fost foarte bun și așa.





Niciun comentariu: