duminică, 6 iunie 2010

Rechin fript

ingrediente:
file de rechin
pătrunjel tocat
busuioc uscat sau mai bine verde
2 lingurite sos chili
suc de lămâie
sare, piper
usturoi tocat
sos de soia
Punem fileurile de peşte într-o pungă de plastic si adăugam suc de lamâie, pătrunjel, busuioc, usturoi, sos de chili şi sos de soia - după gust si dupa cantitati. Inchidem partea de sus a pungii si o dăam la frigider pentru cel puţin o oră, dar nu mai mult de 8 ore.

Scoatem peștele din punga si il punem gratarul incalzit dinainte, la o distanță de aproximativ 3 cm de sursa de căldură şi il frigem timp de 3-5 minute.

Ungem fileurile de pește cu marinata si le mai frigem inca 5-8 minute.

Se fierbe restul de marinata, până ce se reduce la jumătate, şi se toarnă peste fileuri si se servesc imediat. Sare se pune numai in momentul servirii, dacă mai trebuie.

Niciun comentariu: