duminică, 6 iunie 2010

File prăjit cu smântână

Ingrediente
1 / 4 ceasca mălai
2 linguriţe cimbru 
1 lingurita. coaja rasa de lamaie
sare si piper dupa gust
fileuri de somn 
3 linguri. ulei vegetal
6 linguri smântână 
1 lingură. suc de lămâie 

Amestecăm  mălai, cimbru, sare şi piper intr-un bol.
Încingem  uleiul în tigaie, ungem peştele pe ambele feţe cu  smântână, îl trecem prin  condimente și mălai. Îl prăjim  până devine  maro-auriu - aproximativ 4 minute pe fiecare parte. 

 Amestecam sucul de lămâie în tigaie, cu ulei și cu restul de smântână.  
Fierbem la foc mic până se îngroașă  uşor, aproximativ 1 minut. Condimentăm după gust şi se toarnă peste pește.

Niciun comentariu: