joi, 29 iulie 2010

File de cod cu sos de unt si capere

Este o rețetă mai rafinată de pește la tigaie. Se face repede și e foarte bun.


Ingrediente:

file de cod ( dacă se poate, căutati o bucată mare, cu cod din acela mărunt nu va ieși atât de bun; eu am găsit la Plus, bucăti mari de file de cod de circa 1 kg bucata, congelat) + ulei pentru prăjit, 2-3 linguri cu unt, o lingură cu pătrunjel verde, 3-5 linguri de capere conservate, sare, piper.

Cantitătile sunt orientative, depinde de gustul fiecăruia și de cât pește gătește.

Eu am mai avut sos de usturoi și sos de ardei iute, pentru a se servi fiecare cu ce ii place.Vom folosi pește decongelat, il spălăm, îl ștergem și îl tăiem batoane pe care le presărăm cu sare și piper și le prajim în ulei încins, pe ambele părți, până se rumenesc ușor. Apoi le scoatem pe un platou.

Separat, in altă tigaie, preparăm sosul: punem în tigaie o lingură de ulei și când este fierbinte adăugăm untul (dacă punem numai unt, fără ulei, acesta va fumega), presărăm pătrunjelul șl lăsăm foarte puțin să se prăjească și apoi turnam caperele, călim totul. Turnăm acest sos peste peștele de pe platou și apoi îl acoperim cu un capac, să se întrepătrundă aromele. 

Îl servim după vreo 4-5 minute, așa cum a ieșit sau și cu alte sosur. Merge bine cu garnitură de orez.

Putem înlocui caperele cu câteva masline sau ciupercuțe și atunci peștele va avea, desigur, altă tentă, dar va fi la fel de bun.

Niciun comentariu: